Sessies

Een sessie met medewerkers of relaties is altijd inspirerend en levert veel op. Samen creëren, innoveren, sparren of jezelf en je team beter leren kennen. In samenspraak maakt Trace een sessie op maat voor je organisatie.

Co-creatie sessie voor Campina

DubbelFriss wilde samen met jongeren nieuwe smaken ontwikkelen. Combat, het jongerenlabel van Trace, organiseerde twee sessies met 10 jongens en 10 meisjes tussen 13 en 16 jaar. De teams girls en boys streden tegen elkaar om de beste smaak, eeuwige roem en een mooie prijs.

In de eerste sessie werd het gevoel van de nieuwe smaak bepaald en fruit gemixt, waardoor een unieke smaak bij het gevoel ontstond. De tweede sessie stond in het teken van een verpakking vormgeven.

De zes beste smaken werden getest op een frisfeest, waarvoor Combat de stand en bemanning verzorgde. Ruim 1000 jongeren gingen unaniem voor twee smaken die uiteindelijk in het schap van  de supermarkt kwamen te staan. Het Nederlandse publiek stemde via de Smaakbattle en uiteindelijk beoordeelde ze de smaak van de jongens als de beste. En die is dus voortaan altijd te koop.

Brainstorm sessie

Trace gebruikt inspirerende methodieken om mensen vrij te laten denken. Veel van de sessies zijn in de natuur, op de brainstormlocatie van Trace in de bossen van Apeldoorn. Van tevoren worden deelnemers in de juiste mood gebracht.

Een voorbeeld is de sessie voor gemeente Zeist, waar bestuur en managers, midden in de nacht op een aanhangwagen met strobalen door het bos werden gereden. Een rentmeester gaf uitleg over de ontwikkeling van een bos, waarbij je net zo vooruit moet denken als bij de ontwikkeling van een gemeente.

Daarna werden de deelnemers mee genomen naar het jaar 2020 door ervaren coaches om te brainstormen hoe hun organisatie er dan uit zou zien. Elke groep kreeg een tipi ter beschikking en een overlevingsmand met water, brood, kaas en ham. De dag werd echter afgesloten met een chique diner in het bos verzorgd door Jacob Jan Boerma van driesterren restaurant De Leest uit Vaassen.

Tracing met paarden

Owner Jessica Benedictus werkt haar leven lang met paarden die een bijzondere manier van communiceren hebben via lichaamstaal. Die lichaamstaal is heel subtiel. Een beweging van een oor of lip, hebben al veel te betekenen.

Als je met een paard werkt, spiegelt deze je manier van in het leven staan. Ben je introvert, dan laat een paard introvert gedrag zien. Geef je geen ruimte, neem je juist veel ruimte in of ben je angstig in het algemeen. Voor een paard heb je geen geheimen. En voor mensen ook niet, want onbewust voelen mensen dat ook aan. Die reageren echter niet zo zuiver als een paard onder invloed van sociale codes, maar in de kern zullen ze hun gedrag afstemmen op wat jij uitdraagt in je lichaamstaal. Ze ‘lopen’ over je heen (nemen je niet serieus) of stellen zich niet open voor je, bijvoorbeeld.

Werken met een paard geeft je inzicht in je lichaamstaal. Als je deze wilt veranderen, krijg je advies. Angsten kunnen bijvoorbeeld een resultaat zijn van een trauma. Als je dit trauma aanpakt, ben je niet meer angstig. Veel ruimte innemen of je juist terugtrekken, kunnen het gevolg zijn van bepaalde (irreële) gedachten. Want denken beïnvloedt  je voelen en handelen. Als je inzicht hebt in je denken, kun je dat veranderen en verandert je gedrag en lichaamstaal mee. Je kunt met het paard checken of deze verandering is beklijfd.

Je zit trouwens niet op het paard, maar hebt deze vast aan een lang touw samen met je begeleider.  Het is 100% veilig. Wil je meer weten of eens werken met een paard? Neem dan contact op.

Trace Menu